OPGEPAST:  donderdag 13 mei zijn we gesloten!

Podcasts

Podcasts

Episode 4: Lucas Bols

Episode 4: Lucas Bols

07 mei 2021

Lucas Bols is een creatieve duizendpoot. Met Studio Nomad maakt hij kortfilms, muziekvideo's (o.m. voor Studio 100), commercials, corporate video's,... Hij heeft ook een langdurige samenwerking met SBS Belgium en DPG Media. De creatieveling, die trouwens ook een jaar in Afrika werkte, is momenteel bezig aan "Annwyn". Deze scifi-arthouse langspeelfilm vertelt het verhaal van vier personages in verschillende tijdperken. Lucas is zowel schrijver, cameraman als regisseur. Hoe combineert hij al die verschillende functies? Wat is zijn geheim?

Luister hier:
 

Podcasts

Episode 3: Joachim Dejonghe

Episode 3: Joachim Dejonghe

23 apr 2021

Joachim Dejonghe is regisseur en producer van kortfilms. Tijdens zijn studententijd leerde hij Pieter De Saeger kennen, met wie hij tot op de dag van vandaag samenwerkt onder de noemer IMAGING. Met zijn kortfilm "I Can Change" viel de ex-RITCSer meermaals in de prijzen. Zijn laatste short, "Everything Will Be Fine", zat op het moment van de opname nog in de laatste fase van de post-productie, maar is ondertussen afgewerkt en werd opgenomen bij de vertoningen op het Film Festival Oostende. We praten met Joachim over wat hem drijft, hoe hij zijn weg heeft gevonden, en, niet onbelangrijk, leren ook wat bij over hoe een producer werkt.

Luister hier:
 

Podcasts

Episode 2: Ingrid Visser

Episode 2: Ingrid Visser

09 apr 2021

Set dressers zijn de onbezongen helden van de filmset. Hun oog voor detail zorgt er voor dat decors authentiek overkomen. Ingrid Visser deed ervaring op als assistent art director voor Kurt Rigolle, bekend van films zoals "The Broken Circle Breakdown" en "De Helaasheid der Dingen". We vragen Ingrid wat een art department eigenlijk allemaal doet, en hoe zij verzeild raakte in de wereld van de props.

Luister hier:

Podcasts

Episode 1: Liesbeth De Mey

Episode 1: Liesbeth De Mey

24 mrt 2021

Bij Ostron geloven we graag dat we meer zijn dan enkel een verhuurfirma. Soms zijn we adviseurs, soms zijn we techniciens, maar bijna altijd zijn we een partner in een ontwikkelingsproces. Met deze podcast willen we dat proces gaan verkennen: hoe groei je als creatieveling en hoe kan die groei er uit zien?
Liesbeth De Mey was 10 jaar geleden de allereerste Ostron-klant. De ideale eerste gast dus voor onze podcast. Toen Liesbeth een shoulder rig bij ons huurde, was ze nog student aan het RITCS. Tegenwoordig werkt ze als videograaf, monteur en regisseur.  We praten met haar over waar de passie gestart is, waar ze inspiratie vindt en waar ze zichzelf ziet in de toekomst.
Luister hier: 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord