Blog

Episode 10: Pascal Braeckman

31 aug 2021

Voor Pascal Braeckman bij het grote publiek bekend werd als de klankman van Tom Waes, verzorgde hij jarenlang het licht en geluid van Clouseau. Daarna werkte hij ook nog als technicus voor programma's als De Mol, Familie Backeljau en De Bende Van Wim. Ook vandaag is hij nog steeds bezig met zowel televisieprogramma's als fictiefilms. Zo'n man met talloze anekdotes en minstens evenveel wijsheid moesten we wel even aan de tand voelen over zijn boeiende job als geluidstechnicus.

Luister hier:

Lees meer

Blog #2: Uniek lockersysteem

21 aug 2021

Als verhuurbedrijf van foto- en filmmateriaal werken wij bij Ostron met verschillende onbemande afhaalpunten, voorzien van lockers, die 24/7 bereikbaar zijn. Dankzij het uitzonderlijk gebruiksgemak en de positieve feedback van onze klanten, zijn er momenteel al 6 afhaalpunten in Vlaanderen die bevoorraad worden vanuit ons centraal magazijn. Ons systeem is uniek in de verhuursector en vormt de perfecte basis voor verdere uitbreiding, ook buiten de landsgrenzen. Zaakvoerder Karel Dejonghe licht even toe.

Vanwaar het idee?
Het idee om uitgifte van materiaal via lockers te doen, ontstond jaren geleden, toen Ostron nog opereerde vanuit mijn appartement dicht bij het station van Gent. Omdat ik de verhuur toen nog combineerde met mijn andere werkzaamheden, waren de ophaal- en inlevertijden erg beperkt. Gekende klanten konden daarom hun materiaal afhalen en terugbrengen via de bagagelockers in het station. Deze oplossing, geboren uit noodzaak, transformeerde jaren later, dankzij vele inspanningen, in een betrouwbaar en bijzonder gebruiksvriendelijk systeem.

Wat is het precies?
In onze afhaalpunten in Gent, Antwerpen, Vilvoorde, Kortrijk, Hasselt en Beersel, ...

Lees meer

Episode 9: Sanne Schockaert

12 aug 2021

Sanne Schockaert heeft ervaring als location manager voor films als "Girl" en "Vele Hemels boven de Zevende", en series als "Tabula Rasa" en "Déjà Vu". Ze is momenteel aan de slag voor "Zillion", een film over de beruchte Antwerpse discotheek.

Als location scout ga je op zoek naar locaties die zo dicht mogelijk liggen bij het idee dat de regisseur, art director en DOP in hun hoofd hebben, maar tegelijkertijd moet je ook altijd bewust blijven van het feit dat er in die locatie een hele crew binnen moet, dat er stroomvoorziening moet zijn, en ga zo maar door. Van zodra de opnamelocatie vastligt, begint Sanne aan de voorbereiding van de draaiperiode als location manager. In deze aflevering geeft ze ons een inkijk in wat die bijzondere en uitdagende job precies inhoudt.

Luister hier:

Lees meer

Episode 8: Mathias Kerner

15 jul 2021

Mathias Kerner startte zijn carrière als producer in de televisiesector, maar maakte een viertal jaar terug de overstap naar Wenneker. Daar is hij nog steeds aan de slag als producer, maar in plaats van tv-programma's, zet hij nu zijn schouders onder tal van commercials. Wenneker maakt content voor merken als Boni, Lidl, Adidas, Proximus, Q-Music en McDonald's. Niet van de minste dus! 

Mathias vertelt ons wat je nu juist nodig hebt om een goeie producer te zijn, hoe je met bepaalde situaties omgaat en hoe zijn day-to-day life er uit ziet. Anekdotes in overvloed!

Luister hier:

Lees meer

Episode 7: Herman Verbruggen

21 jun 2021

We spraken al meermaals met mensen die àchter de camera werken, dus hoog tijd om het eens over een andere boeg te gooien: deze week is Herman Verbruggen, beter gekend als "Markske" uit de Kampioenen, te gast. Hoe verschilt een opname van een sitcom met een dag op een filmset? Waar haalt de acteur de mosterd voor zijn comedy? Herman vertelt 't ons allemaal, én haalt nog wat leuke anekdotes aan uit 21 seizoenen "F.C. De Kampioenen".

Luister hier:

Lees meer

Blog #1: Ostron, het begin

14 jun 2021

Bij Ostron stellen we foto- en filmmateriaal ter beschikking aan zowel professionals als eenmalige gebruikers, studenten, vzw's, noem maar op. Ons gamma bevat alles van camera's tot verlichting en grip. Kortom: alles om een kleine tot middelgrote productie tot een goed einde te brengen.

Hoezo, cameramateriaal verhuren?
In 2011 was mijn broer, Joachim Dejonghe, student aan het RITCS in Brussel. Voor een schoolopdracht had hij filmmateriaal nodig, maar dat bleek niet zo eenvoudig. We moesten het hele land doorrkruisen om alles wat hij nodig had te vinden. Ik zag een kans en kocht een basispakket dat bestond uit een camera met statief en rig, wat verlichting, een dolly en een geluidsset. We lieten een website bouwen, gericht op materiaalverhuur, en Ostron was geboren.

Vanwaar de naam Ostron?
Binnen zijn filmopleiding kreeg mijn broer de opdracht om een fictief productiehuis op te richten...

Lees meer

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord