Ostron Antwerpen moeilijk bereikbaar wegens wegenwerken

Blog

Blog #2: Uniek lockersysteem

21 aug 2021

Als verhuurbedrijf van foto- en filmmateriaal werken wij bij Ostron met verschillende onbemande afhaalpunten, voorzien van lockers, die 24/7 bereikbaar zijn. Dankzij het uitzonderlijk gebruiksgemak en de positieve feedback van onze klanten, zijn er momenteel al 6 afhaalpunten in Vlaanderen die bevoorraad worden vanuit ons centraal magazijn. Ons systeem is uniek in de verhuursector en vormt de perfecte basis voor verdere uitbreiding, ook buiten de landsgrenzen. Zaakvoerder Karel Dejonghe licht even toe.

Vanwaar het idee?
Het idee om uitgifte van materiaal via lockers te doen, ontstond jaren geleden, toen Ostron nog opereerde vanuit mijn appartement dicht bij het station van Gent. Omdat ik de verhuur toen nog combineerde met mijn andere werkzaamheden, waren de ophaal- en inlevertijden erg beperkt. Gekende klanten konden daarom hun materiaal afhalen en terugbrengen via de bagagelockers in het station. Deze oplossing, geboren uit noodzaak, transformeerde jaren later, dankzij vele inspanningen, in een betrouwbaar en bijzonder gebruiksvriendelijk systeem.

Wat is het precies?
In onze afhaalpunten in Gent, Antwerpen, Vilvoorde, Kortrijk, Hasselt en Beersel, ...

Lees meer

Blog #1: Ostron, het begin

14 jun 2021

Bij Ostron stellen we foto- en filmmateriaal ter beschikking aan zowel professionals als eenmalige gebruikers, studenten, vzw's, noem maar op. Ons gamma bevat alles van camera's tot verlichting en grip. Kortom: alles om een kleine tot middelgrote productie tot een goed einde te brengen.

Hoezo, cameramateriaal verhuren?
In 2011 was mijn broer, Joachim Dejonghe, student aan het RITCS in Brussel. Voor een schoolopdracht had hij filmmateriaal nodig, maar dat bleek niet zo eenvoudig. We moesten het hele land doorrkruisen om alles wat hij nodig had te vinden. Ik zag een kans en kocht een basispakket dat bestond uit een camera met statief en rig, wat verlichting, een dolly en een geluidsset. We lieten een website bouwen, gericht op materiaalverhuur, en Ostron was geboren.

Vanwaar de naam Ostron?
Binnen zijn filmopleiding kreeg mijn broer de opdracht om een fictief productiehuis op te richten...

Lees meer

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord