Wij blijven de hele vakantieperiode open!

Blog

Episode 8: Mathias Kerner

15 jul 2021

Mathias Kerner startte zijn carrière als producer in de televisiesector, maar maakte een viertal jaar terug de overstap naar Wenneker. Daar is hij nog steeds aan de slag als producer, maar in plaats van tv-programma's, zet hij nu zijn schouders onder tal van commercials. Wenneker maakt content voor merken als Boni, Lidl, Adidas, Proximus, Q-Music en McDonald's. Niet van de minste dus! 

Mathias vertelt ons wat je nu juist nodig hebt om een goeie producer te zijn, hoe je met bepaalde situaties omgaat en hoe zijn day-to-day life er uit ziet. Anekdotes in overvloed!

Luister hier:

Lees meer

Episode 7: Herman Verbruggen

21 jun 2021

We spraken al meermaals met mensen die àchter de camera werken, dus hoog tijd om het eens over een andere boeg te gooien: deze week is Herman Verbruggen, beter gekend als "Markske" uit de Kampioenen, te gast. Hoe verschilt een opname van een sitcom met een dag op een filmset? Waar haalt de acteur de mosterd voor zijn comedy? Herman vertelt 't ons allemaal, én haalt nog wat leuke anekdotes aan uit 21 seizoenen "F.C. De Kampioenen".

Luister hier:

Lees meer

Blog #1: Ostron, het begin

14 jun 2021

Bij Ostron stellen we foto- en filmmateriaal ter beschikking aan zowel professionals als eenmalige gebruikers, studenten, vzw's, noem maar op. Ons gamma bevat alles van camera's tot verlichting en grip. Kortom: alles om een kleine tot middelgrote productie tot een goed einde te brengen.

Hoezo, cameramateriaal verhuren?
In 2011 was mijn broer, Joachim Dejonghe, student aan het RITCS in Brussel. Voor een schoolopdracht had hij filmmateriaal nodig, maar dat bleek niet zo eenvoudig. We moesten het hele land doorrkruisen om alles wat hij nodig had te vinden. Ik zag een kans en kocht een basispakket dat bestond uit een camera met statief en rig, wat verlichting, een dolly en een geluidsset. We lieten een website bouwen, gericht op materiaalverhuur, en Ostron was geboren.

Vanwaar de naam Ostron?
Binnen zijn filmopleiding kreeg mijn broer de opdracht om een fictief productiehuis op te richten...

Lees meer

Episode 6: Mathieu Stevens

04 jun 2021

Mathieu Stevens is een Belgische regisseur en scenarioschrijver, die in 2012 zijn eerste stappen zette als filmmaker. Na heel wat experimenteren, maakte hij in 2016 de kortfilm "Twist". De reacties waren lovend, en Mathieu voelde zich gesterkt om een nieuwe stap te zetten en freelancer te worden. Hij richtte 'Het Bataljon' op, een productiehuis dat verhalen en vooral emotie probeert te vertalen naar beeld. Humor met een absurd kantje, doorspekt met nostalgie en melancholie, daar maak je deze man blij mee.

Luister hier:

Lees meer

Episode 5: Caroline Hemeleers

21 mei 2021

Caroline Hemeleers heeft jaren ervaring als productiemanager voor films en series zoals "The Sound of Metal", "De Zonen van Van As", "Auwch_" en ga zo maar door. Een productiemanager overziet de hele organisatie van een shoot en is het eerste aanspreekpunt wanneer er vragen zijn tijdens een draaidag. Opnames kunnen bijzonder stressvol en onvoorspelbaar zijn, maar een crew die (gemiddeld) een drietal maand samen werkt, wordt ook een beetje familie. Een familie met één gezamenlijk doel: een steengoed eindproduct afleveren.

Luister hier:

Lees meer

Episode 4: Lucas Bols

07 mei 2021

Lucas Bols is een creatieve duizendpoot. Met Studio Nomad maakt hij kortfilms, muziekvideo's (o.m. voor Studio 100), commercials, corporate video's,... Hij heeft ook een langdurige samenwerking met SBS Belgium en DPG Media. De creatieveling, die trouwens ook een jaar in Afrika werkte, is momenteel bezig aan "Annwyn". Deze scifi-arthouse langspeelfilm vertelt het verhaal van vier personages in verschillende tijdperken. Lucas is zowel schrijver, cameraman als regisseur. Hoe combineert hij al die verschillende functies? Wat is zijn geheim?

Luister hier:

Lees meer

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord